15 Şubat Kazıklanmak İstemeyenler Günü


14 Şubat sevgililer gününde kazıklanmak istemeyenler çiftler, gelin birleşiyoruz! 😂

Yıllardır 14 Şubat geliyor, sevgilinize onu alın, bunu alın, tektaş alın, beştaş alın gibi reklamlardı, yayınlardı görmeye alıştık. Hediyeleşmek güzel, ister 14 Şubatta olsun, ister başka zaman olsun, sevdiklerinizin veya herhangi birisinin gönlünü almak güzel bir şey. Bu yüzden sevgililer günü, anneler günü, babalar günü gibi "özel" günleri en azından birlikte zaman geçirilip hediyeleşilecek ekstra bir gün olarak görüyorum.

Ancaaaak, abi o yemek fiyatları, o fiks menüler nedir öyle ya. Bursa'da eli yüzü düzgün bir mekanda iki kişi bahşiş otopark hariç 400 TL'den aşağı gidilecek mekan kalmamış arkadaş. Her zaman gittiğimiz, normalde de canlı müzik olan, yemeği ambiansı güzel kaliteli mekanlar bile en az iki kat para istiyor. Zaten böyle özel günlerde tutturuyorlar bir fiks menü. Kardeşim benim bebeğim var iki saat geleyim bir ana yemek bir içecek alayım biraz eğleneyim gideyim. Olmaz efendim, saat 8'de gelin 12'ye kadar kalın 400-600 TL bayılın. Oldu paşam. Hani zaten normalde bile dışarı çıkacağımızda sakin yerleri seçen insanlarız, bayılmıyoruz kalabalıkta dip dibe yemek yemeye de, maksat değişiklik güzellik olsun.


İşte tam da bu yüzden, sevgililer günü ayağına 150 liralık yemeği 400 liraya satan mekanlar, 40 liralık çiçeği 100 liraya gazlayan çiçekçiler (çiçekçiler alınmasın onlar da normalden daha pahalıya alıyorlar çiçeği, esas parayı çakanlar toptancılar), ve bilimum sömürücüler yüzünden 15 Şubatta yemeğe çıkıp hediyeleşmeye karar verdik.

Hem bütün muç muç çiftler bir gün önce dışarıda yemek haklarını doldurmuş olacaklar, hem de boş mekanda bir önceki günden iki kat daha kaliteli hizmete, yarı para vereceğiz. Tek tek hediye ve yemek fikri vermeyeceğim, diyeceğim o ki 14 Şubatta sevgiliniz/eşiniz ile dışarı çık(a)madıysanız üzülmeyin. İlk fırsatta çıkın telafi edersiniz. 😊


2 yorum

  1. Sırf bu yüzden herkes gibi bu konu hakkında yazı yazmak istemedim, kimine göre iyi bir gün kimine göre kötü
    ...

    YanıtlaSil
  2. Geçen sene 15 Şubatta eşim işyerime çiçek göndermişti. (Kendisi özel günlerin varlığına karşı biridir.) Neden 14 Şubat'ta değil de 15 Şubat'ta gönderdin diye sormuştum. O an beni şaşırtan ama sonrasında mantıklı bulduğum bir cevap vermişti. "Çünkü bana her gün sevgililer günü ve 15 Şubat'ta fiyatlar daha ucuz" :)

    YanıtlaSil