Burun Estetiği Operasyonları Nasıl Yapılır

Burun estetiği en çok yapılan burun ameliyatlarından biridir. Kemerli ya da darbe alıp şekli bozulmuş burun yapısına uygulanan klasik burun ameliyatına burun estetiği diyoruz. Hastaların ihtiyaçlarına göre operasyonun nasıl yapılacağı belirlenir. 

Açık burun estetiğine gerek duyulmamışsa çok kısa bir zamanda mesela 20 dakikada basit burun estetiği ile oldukça başarılı sonuçlar alınabilir. Eğer hastanın ince detaylara dayanan operasyona ihtiyacı varsa açık burun estetiği ile operasyonları yapmakta başarılı sonuçlar elde etmekteyiz. Burun estetiği yani diğer adıyla Rinoplasti, burnu tekrardan şekillendirmek için yapılan estetik ameliyatlara denir. Bu tarz operasyonlarda burun küçültülüp büyültebilir. Burunun üst dudakla olan açısı, burnun ucunun konumu değiştirilebilir. Buruna alınmış herhangi bir darbe sonucu oluşan veya doğuştan beri var olan dış görünüş gibi kusurlar düzeltilebilir. 

Rinoplasti (burun estetiği) esnasında cerrah burnu destekleyen kıkırdak ve kemiklere erişim için farklı teknikler kullanılarak burnun üst derisine ya da içine kesiler yapar. İnsizyonların yani kesilerin ameliyattan sonra görünmez olması için olabildiğince fazla burun içine yapılmaya çalışır. İstenilen sonuca göre bazı kemikler ve kıkırdaklar alınabilir ya da vücudun başka bir yerinden alınmış doku eklenebilir. Cerrah kemiği ve kıkırdağı yeniden düzenler. Yeniden şekillendirir sonra burnun yapısına uygun hale gelince en son düzenlemeler yapılır. Gerekirse yeni yapılan burun yapısını desteklemek için iyileşme döneminde yardımcı olması açısından burun dışına bir alet yerleştirilebilir. 
Burun ameliyatında en çok dikkat edilmesi gereken konu, hastanın cinsiyeti ve yaşıdır. Ayrıca yeni tasarlanan burunun da total yüz kontrolüne uygun olması ve kişinin kendisine göre tasarlanmış bir plan çevresinde yapılması gerekir. Her zaman dile getirildiği gibi burun yüzün ortasında yüz güzelliğine oldukça katkılı bir organımızdır. Ama her şeyden önce gözler, saçlar, cilt, dudak her zaman burundan önce gelir. 
Mutlaka canlı kalmaları gerekir. Her hastanın yüz yapısı, cildi birbirinden farklıdır. Her insana aynı burun yapılırsa güzel fakat uyumsuz bir burun elde edilmiş olur. Bu da estetik tanımına son derece karşı bir bakış açısıdır.

Hiç yorum yok