Kendin Yap; Portakal Mum

Bunu aylar önce sayfada paylaşmıştık ama görmeyenler bilmeyenler için tekrar anlatayım,
portakalın kabuğunu resimdeki gibi soyuyorsunuz, alt kısmında beyaz, aynı mumun ipine benzer bir ip kalıyor  Sonra portakalın içine ayçiçek yağını ,zeytinyağı da olabilir, döküyorsunuz.
İp kesinlikle yağlanmalı,
Yakması biraz zor oluyor, ip kararana kadar ısrarla ateşi üzerine tutuyorsunuz,
Alın size çok tatlı bir mum :)



10 yorum

  1. çok da güzel kokarr çok beğendim

    YanıtlaSil
  2. fikre bayıldıımm, ama bu mandalinaaa :) daha güzel olur mandalinayla :D
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mandalina mı bu resimdeki bilmiyorum ama biz portakalla yaptık, mandalinadan da aynı ip çıkıyor mu acaba :) portakalla da güzel oluyor hangisini bulursan artık :)

      Sil
  3. fırsatım olsa da yapsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok zamanını almaz ki, dene mutlaka çok güzel bir görüntüsü var :)

      Sil
  4. BirDilimPortakal olarak ben bu fikri çok sevdiiiimm:) Fotoğraftaki mandalina ama olsun portakallada olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha portakalla yapılmış şekli facebook sayfamda var ordan bakabilirsin :) bir dilim portakallı mum :))

      Sil
  5. süper fikir miş , ateşli meyva tabakları hazırlıyorlar ya hani, bence meyvaların ortasına bu mumdan oturtsunlar. ne tatlı olur :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel gözüküyor harika olmuş

    YanıtlaSil